Activitati - Anul scolar 2019-2020

Un suflet mare intr-un copil mic

                       

1. 21 noiembrie - 16 decembrie 2019 - Un suflet mare intr-un copil mic

dec 2019

Un suflet mare intr-un copil mic - video

      

Proiectul EUROSCOLA LTIN „Crede în șansa ta” la final

 
1. Proiectul EUROSCOLA LTIN „Crede în șansa ta”

AFIS CONF  Ziua Mondială a Educației va fi onorată prin Conferința „EDUCAȚIA SCHIMBĂ VIEȚI”, cu invitați de prestigiu, care vor oferi orașului Târgu Frumos perspective de actualitate asupra educației, de la expunerea viziunii inovative specifice oamenilor locului, cu evidențierea etapelor de evoluție a învățământului în Târgu Frumos, la permanența educației și sublinierea rolului mentorilor și al continuării procesului de formare în consolidarea autonomiei personale, cu contextualizarea procesului de educație în actuala cultura digitala.

    Vom fi bucuroși să vă avem alături, la încheierea unei etape importante a echipei Euroscola LTIN în campania de promovare a rolului educației și al învățării unei meserii, având ca punct de reper o frumoasă poveste a arheologiei succesului! De asemenea ne vom bucura și de prezența partenerilor noștri educaționali, Europe Direct Iași. Momente emoționante ale unui proces intens de muncă al unei echipe care a dat dovadă de mult entuziasm în acțiunile proiectului nostru, „Crede în șansa ta”, prin campaniile „Oameni care fac istorie” și „Credem în oameni. Credem în educație”.

 

    Programul conferinței:

 • - Prof. dr. Sergiu-Constantin Enea, Liceul Teoretic Ion Neculce, Târgu Frumos: Repere cronologice ale educației în Târgu Frumos. Studiu de caz: Școala primară de băieți;
 •  
 • - Lector univ. dr. Bogdan-Constantin Neculau, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași: Rolul educației permanente și al mentorilor în dobândirea autorității sociale și profesionale;
 •   
 • - Conf. univ. dr. Dumitru Boghian, Facultatea de Istorie și Geografie, Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava: Învățarea după învățare. Despre educație în procesul de formare continuă;
 •   
 • - Prof. Maria Rados, Inspector pentru Istorie și Științe Socio-Umane, Inspectoratul Școlar Județean Iași: Școala secolului XXI. Rolul profesorului în era digitală.
 •  
 • - Diseminarea proiectului Euroscola LTIN „Crede în șansa ta”
 •  
 • - Acordarea premiilor câștigătorilor concursului interjudețean, cu participare internațională „Educația schema vieți”

 

 


 

 

FILIT 2019

#feelLTIN la FILIT

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere pentru prima oară la Târgu Frumos

 

1. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere

afis1   Elevi cu drag de carte ai Liceului Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos se vor alătura celei de-a VII-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere din Iași în perioada 2-6 octombrie 2019.

    Aceștia vor demara un proiect de promovare a culturii „#feelLTIN la FILIT”, prin care și-au propus ca acțiunile lor de încurajare a lecturii și a participării la viața culturală să aibă un impact semnificativ asupra comunității locale. Astfel, tinerii vor îndemna pe cei de vârsta lor să nu rateze oportunitatea de a participa la evenimentele care se vor desfășura în cadrul FILIT, unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa, și vor desfășura activități în aer liber, ateliere de creație literară, de lectură și teatru, prin care universul literaturii, al cărților se va transforma într-un mediu atractiv, prietenos, familiar cotidianului oricărui adolescent.

 

     De asemenea, neculcienii vor fi prezenți la gama diversă de evenimente ale festivalului, de la întâlniri cu scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali, la ateliere de joacă literară, vernisaje ale diferitor expoziții, dezbateri, vizionare filme documentare, ateliere de lectură, poezie și povești improvizate în colțul de lectură, concerte. 

afis2

 

        O oportunitate extraordinară pentru liceeni o va constitui activitatea realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, „Scriitori în școli”, care îi va lansa într-un dialog cultural cu două personalități culturale, de o valoare incontestabilă, scriitoarele Diana Bădica și Doina Ruști, vineri, 4 octombrie, ora 12:00, la Sala de Festivități a Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, unde coordonatorii proiectului, moderatori ai evenimentului, prof. dr. Sergiu-Constantin Enea, directorul liceului, și prof. Alexa-Angheluș Corina-Diana, vor crea un liant de legătură între tineri și personalitățile invitate, în litera legii comunicării interactive, în spirit cultural, cu scopul de a oferi noi perspective de evoluție, noi perspective de lectură a literaturii contemporane, chiar și de creație, de ce nu, a unor cărți încă nescrise și care își așteaptă autorul...     


 

 

Activitati 2019-2020

                                                        

 1. Unitate prin cultură - Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași, România


 2. octombrie 2019 - Inițiativa Globala pentru Tineret Youth Max

                                                        

2. octombrie 2019 - Inițiativa Globala pentru Tineret Youth Max

  Scopul Inițiativei Globale pentru Tineret Youth Max, să schimbăm lumea prin inspirarea si echiparea tinerilor pentru a se conduce pe ei afisînșiși, dar și pe ceilalți, cu caracter, respect reciproc si integritate, a fost atins cu succes, azi, de către membrii certificati John Maxwell Team Romania: Valentina Olan, Mariana Diaconu si Daniela Buimistru, la elevii claselor a VIII-a si-a IX-a de la Liceul Teoretic „Ion Neculce”, din Târgu Frumos, Iasi, având tema "VOI sunteti Valori Originale si Importante".

  Multumiri pentru sprijin: domnului director Enea Sergiu-Constantin, doamnei profesoare Zugravu Larisa-Dana, doamnei profesoare Loghin Liliana și doamnei profesoare Vorniceanu Paula-Livia!

free pokereverest poker revie
Copyright © 2024 Liceul Teoretic "Ion Neculce" Tg. Frumos. Toate drepturile rezervate.
Realizator: Matrescu Viorel-Lucian - vmat_neculce@yahoo.com.