Activitati - Anul scolar 2018-2019

Activitati 2018-2019

                        

  1. 15 septembrie 2018 - Let's do it, Romania!

                        

1. 15 septembrie 2018 - Let's do it, Romania!

   Pe data de 15 septembrie 2018, 150 de elevi, împreună cu 11 profesori ai Liceului Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos au răspuns „Prezent!” la acțiunea „Let’s do it, Romania!”, acțiune derulată la nivel național, în cadrul celei mai mari mișcări sociale sociale din România.

  Astfel, echipa noastră de voluntari, la inițiativa Primăriei Târgu Frumos, au ecologizat zona Adâncata, aflată în împrejurimile orașului, din dorința de a face acest colț din natură un loc mai frumos și mai curat. Mulțumim și îi felicităm pe elevii noștri pentru implicarea și dăruirea lor!

Proiectul "100 de ani de unitate prin cultura"

                                                     

1. 04 octombrie 2018 - "100 de ani de unitate prin cultura"

01   Într-o săptămână plină de efervescență culturală  în județul Iași, Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos a lansat joi, 4 octombrie 2018, proiectul județean cu participare internațională „100 de ani de unitate prin cultură” într-un cadru festiv prilejuit de Zilele Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iași. Mesajul fundamental al Conferinței de lansare a proiectul a constat în evidențierea importanței valorilor ca repere în existența umană, în consolidarea identității culturale, precum și a rolului activ pe care educația culturală îl deține în evoluția individuală a  elevilor de toate vârstele. Prin crearea de corelații între diferite subiecte ale cunoașterii, prin filtrul unui sistem valoric bine definit și prin crearea de experiențe de învățare în contexte adecvate, acest proiect cultural va juca un rol decisiv în optimizarea angajamentului elevilor în  propriul proces de formare și dezvoltare personală, aceștia asigurându-și, astfel, succesul școlar, deschizător al unei cariere profesionale aliniate la standardele pieții muncii europene și concordante cu potențialul și aptitudinile individuale ale elevilor.

    Astfel, activitățile propuse prin intermediul acestui proiect se concetrează pe dezvoltarea conștiinței și exprimării culturale, grupul țintă al proiectului incluzând 180 de elevi provenind din 12 școli din județul Iași și Republica Moldova, care vor fi membrii activi ai Clubului cultural ”Excelsior”. Totodată, proiectul vizează și implicarea cadrelor didactice, ca beneficiari direcți, în sesiuni de comunicare științifică, precum Simpozionul „Dimensiuni axiologice și traansdisciplinare ale educației prin cultură” care va avea loc la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos, în luna decembrie a anului curent. 

free pokereverest poker revie
Copyright © 2018 Liceul Teoretic "Ion Neculce" Tg. Frumos. Toate drepturile rezervate.
Realizator: Matrescu Viorel-Lucian - vmat_neculce@yahoo.com.